Raindrop Massagecursus

Ik geef cursussen om de Raindrop Massagetechniek eigen te maken. Ik kies voor kleine groepjes van 4 personen zodat er veel aandacht is om het je goed aan te leren. Ik heb een ruimte in Den Bosch maar ik heb ook een mobiele massagetafel om bij jou thuis de cursus te geven.

 

We kunnen samen in overleg een datum afstemmen op woensdagen, vrijdagen, zaterdagen of zondagen. De duur is 3 a 4 uur. Je meld je dan aan met een groepje van 4 of 1 op1. Zie de tarieven onderaan.

 

Interesse in de cursus? Meld je hiernaast aan. Je kunt individueel aanmelden of reeds met een groepje. Geef aan op welke dagen je beschikbaar bent en dan mail ik je terug met een voorstel.

Besloten Instagram groep voor cursisten:

Investering: €150 (op basis van 4 personen). Indien je de cursus 1 op 1 wil zullen de kosten €330 zijn.

Of €500 incl. Raindrop oliepakket* t.w.v. ~€200

 

Je ontvangt daarvoor:

- het lesmateriaal,

- gebruik van mijn oliën op die dag,

- een handige gebruikstabel die je als geheugensteuntje bij je massage kunt houden,

- een deelnamecertificaat,

- en toegang tot een besloten community op Instagram met informatie, aanbiedingen en instructiefilmpjes om het nog eens terug te kijken.

- Gedurende het dagdeel ontvang je ook de massage zelf t.w.v. €80

 

Na dit dagdeel kun je met al het materiaal en de opgedane kennis meteen zelf aan de slag met het geven van de Raindrop Massage bij jou thuis of in je eigen praktijk.

 

 

* Dit geldt alleen indien je nog géén Young Living account hebt. Oliepakket kan variëren obv beschikbaarheid


De techniek

Een zachte en tegelijk bijzonder krachtige manier om fysieke, mentale, spirituele en emotionele balans te bereiken terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt. Het kan heilzaam werken bij een groot aantal fysieke klachten.

 

De techniek is ontwikkeld door D. Gary Young, gebaseerd op zijn research naar de eigenschappen van pure essentiële oliën, op zijn kennis van de Vita Flex techniek met voetreflex punten en de effecten van de Effleurage techniek op het spier- en zenuwstelsel.

De Raindrop massagetechniek wordt sinds 1989 gebruikt door verschillende masseurs, therapeuten, chiropractors en andere medische professionals.

 

In 2001 vond een studie plaats* waarin 14.000 Raindrop sessies zijn meegenomen waaruit geconcludeerd werd dat 97% het als aangenaam ervaarde, 98% het positief ervaarde, 89% gaf aan dat het de gezondheid verbeterde, 86% dat het een positieve impact had op de emotionele staat en 99,9% zou ervoor kiezen om nog eens een Raindrop sessie te ontvangen. (*bron: A Statistical Validation of Raindrop Technique by David Stewart)

 

De raindrop massage wordt deels uitgeoefend op de voeten en deels op de rug. Tot slot wordt ook de nek meegenomen.

 

Het wordt gedaan met 11 verschillende essentiële oliën in een bepaalde volgorde. Enkele oliën staan niet vast, die kunnen naar behoefte gewisseld worden.

 

Een raindrop massage duurt ongeveer 60 minuten en de ontvanger krijgt de weldaad van wel 70 druppels op de huid.