Tea Tree - Melaleuca Alternifolia

Wat goed dat je bij de Huid & Darmworkshop van Joy en Madelon gevolgd hebt! Daaruit concludeer ik dat je bewust bezig bent met gezondheid en verzorging. Ikzelf ben gespecialiseerd in de toepassingen van essentiële oliën: planten extracten die zowel fysiek (op de huid) als mentaal (via inademing) heel krachtig zijn. Het rollertje wat je in de goodiebag gevonden hebt heb ik gemaakt met de essentiële olie Melaleuca Alternifolia, beter bekend als Tea Tree.

 

Tea Tree geeft ondersteuning aan het immuunsysteem en kan zeer effectief werken tegen bacteriën, schimmels en virussen. Ook is het zeer gunstig voor de huid. Het tast het gezonde weefsel niet aan en bevordert normale celgroei en cel vernieuwing. De olie wordt al duizenden jaren gebruikt door de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. Zij gebruikten de bladeren voor de geneeskrachtige werking om thee van te maken en voor snijwonden, huidinfecties, hoofdpijn en aandoeningen aan de luchtwegen. Melaleuca alternifolia is waarschijnlijk de meest onderzochte olie ter wereld. Na de eerste wereldoorlog werd er aandacht besteed aan de medicinale krachten van de plant. In 1933 werd de olie als een krachtig desinfecterend middel, niet giftig en niet irriterend, erkend door het British Medical Journal. Tijdens WO II werd de olie aan Australische soldaten meegegeven om wonden te verzorgen. Op fysiek gebied is het dus een hele fijne ondersteuning bij ontstekingen, brandwonden, infecties, allergie of uitslag. Mentaal en emotioneel gezien kan het stress verlichtende effecten hebben en helpen met het veranderen van gedragspatronen. 

 

Veel plezier met de roller! Mocht je vragen hebben over essentiële oliën of een specifieke ondersteuning zoeken, neem dan contact met me op via onderstaand contactformulier! Groetjes, Hanneke (aromatherapeut & orthomoleculair therapeut)

 

De roller is verdund voor het gebruik van een volwassene. Indien zwanger, borstvoeding of onder behandeling van een arts, raadpleeg altijd je arts voordat je essentiële oliën gaat gebruiken.